Je moet je studiefinanciering stopzetten in de volgende situaties:

  • Je stopt met je studie.
  • Je verdient te veel bij.
  • Je wilt je recht op studiefinanciering op een later tijdstip gebruiken.

Hoe je dat regelt, lees je hieronder.

STOPZETTEN STUDIEFINANCIERING

Stop je met je opleiding? Geef dan de datum waarop je wordt uitgeschreven door aan DUO. Zij zetten je studiefinanciering stop. Je hebt recht op studiefinanciering tot en met de maand waarin de school je uitschrijft. Stop je in je eerste jaar vóór 1 februari met je studie en heb je een prestatiebeurs? Dan kun je een verzoek indienen om je prestatiebeurs van dat studiejaar om te laten zetten in een gift.

Soms kun je een gedeelte van het betaalde lesgeld terugkrijgen. Vraag dat aan bij DUO. Stuur je verzoek om teruggave voor het einde van het schooljaar (31 juli).

Vergeet niet om ook je studentenreisproduct stop te zetten. Doe dit uiterlijk op de 10de dag van de eerste maand waarin je geen recht meer hebt op je studentenreisproduct.

Ga naar de website van DUO om je studiefinanciering stop te zetten.

STOPZETTEN STUDENTENREISPRODUCT

Vanaf 1 januari 2019 zijn de regels voor het stopzetten van het studentenreisproduct veranderd. Als je er geen recht meer op hebt, mag je het niet meer gebruiken. Doe je dit wel, dan krijg je een ov-boete.

Nieuw: vanaf 1 januari 2019

  • De termijn voor stopzetten van je studentenreisproduct verandert. Dit wordt de 10e dag van de 1e maand waarin je er geen recht meer op hebt. Dus 10 januari, 10 februari enzovoort (het was altijd de 5e werkdag). Wacht niet te lang met stopzetten. Als je per ongeluk het studentenreisproduct op je kaart gebruikt terwijl je er geen recht op hebt, krijg je een vervelende boete.
  • In de 1e maand nadat je recht op het studentenreisproduct is afgelopen, is de ov-boete € 75,- per halve maand. Gebruik je het ná die 1e maand, dan is de boete € 150,- per halve maand.
  • Je krijgt alleen een ov-boete als je met je studentenreisproduct reist, terwijl je er geen recht meer op hebt.

Naar de ophaalautomaat

Geen recht meer? Voorkom een boete. Ga naar een ophaalautomaat en stop je studentenreisproduct.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot