Heb jij hulp nodig tijdens je studie? Loop je ergens tegenaan waardoor je studievertraging oploopt?

Je kunt door verschillende mensen worden begeleid.

Docent

Als je problemen en vragen hebt over een bepaald vak is het verstandig dat je dit bespreekt met je docent. Deze kan samen met jou zoeken naar de oorzaak. Je docent kan je tips en uitleg geven.

Loopbaancoach

Iedere student heeft een eigen loopbaancoach (LBC). Dit is een docent van je opleiding die bijhoudt hoe het gaat met het verloop van je totale opleiding. Je loopbaancoach blijft in contact met jou, met jouw docenten en met je ouder(s)/ verzorger(s). Als er problemen zijn met de voortgang van je studie is je loopbaancoach de aangewezen persoon om met jou te kijken wat de oorzaak is en wat mogelijke oplossingen zijn. De loopbaancoach is altijd je eerste aanspreekpunt.

Trajectbegeleider

Als je extra begeleiding nodig hebt dan word je ook begeleid door de Trajectbegeleider (Tb) van je opleiding. Je Tb kan je studiebegeleiding geven en vragen over studie- en beroepskeuze beantwoorden. Ook kan je Tb je helpen bij vragen en problemen van meer persoonlijke aard.

Student support center

Zijn je problemen groter of ingewikkelder en heb je meer en andere hulp nodig is, dan kun je begeleiding en ondersteuning krijgen van het student support center (SSC). Het SSC biedt ondersteuning op de volgende gebieden:

  • Schoolmaatschappelijk werk: voor begeleiding op persoonlijk gebied.
  • Passend onderwijs: begeleiding voor studenten met een beperking of chronische ziekte.
  • Studie en Loopbaanbegeleiding: (beroepskeuze) testen en loopbaangesprekken.
  • Ondersteuning bij ontwikkeling sociale vaardigheid, faalangstreductie, plannen en organiseren, zelfbeheersing, hulp bij financiële problemen etc

Wil je gebruik maken van de extra ondersteuning van het student support center, neem dan contact op met je trajectbegeleider.

Studie en loopbaanadvies

Soms komt het voor dat je merkt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt of je twijfelt of de opleiding wel bij jou past. Onze studie en loopbaanadviseurs kunnen je daarbij helpen. Op bijna iedere locatie van Rijn IJssel zijn zij te vinden in het Student Support Center. Je kunt een afspraak maken voor een gesprek via de trajectbegeleider. De studie en loopbaanadviseur gaat met je in gesprek  en soms ga je een test of opdracht maken om te kijken wat wel bij jou past. Jij moet het doen maar de adviseur kan je helpen om een andere keuze te maken.

Eigen verantwoording

Heb je vragen of problemen die onze aandacht nodig hebben? Dan verwachten wij van jou dat je deze zelf bespreekt met je loopbaancoach. Voor een goede oplossing moet jijzelf steeds eerst de vraag stellen.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot