Doordat je nu meer thuis bent kan het zijn dat je je eenzaam gaat voelen. Afspreken met vrienden kan nu even niet. Of misschien was je al eenzaam maar was even naar buiten of naar de supermarkt een uitje. Helaas kan dat nu minder. Lees hier meer over eenzaamheid.

Zo houd je het toch een beetje gezellig: 5 tips tegen eenzaamheid tijdens de coronacrisis

1. Bel vaker en langer

Hoe makkelijk is het om wat vaker of langer te bellen met een familielid, vriend(in), buurman- of vrouw of een andere bekende. Kijk bijvoorbeeld samen naar een serie en zet de telefoon op de luidsprekerstand. Dan is er na afloop nog wat na te babbelen.

2. Schrijf kaarten en brieven

Veel Nederlanders hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten. Dat kan natuurlijk met eigen ansichtkaarten en enveloppen. Er zijn ook speciale alternatieven, zoals de website Omapost. Bij het Oranjefonds kan je twee gratis kaarten aanvragen.

3. Neem contact op met de Luisterlijn

Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn. Via 0900-0767. Mensen kunnen hier terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek.

4. Gebruik Corona Quarantaine Contact

De omroepen KRO-NCRV brengen mensen in contact via Corona Quarantaine Contact. Op de actiepagina kunnen mensen aangeven gebeld te willen worden. Of je kan aangeven dat jij iemand wil bellen.

5. Online gamen

Een alternatief voor fysiek afspreken met vrienden. Spreek af om een uur of twee online te gamen met vrienden. Natuurlijk met mate! Ga dus niet de hele dag of nacht online gamen.

Kijk ook eens bij de content over verveling voor een aantal leuke activiteiten om te doen.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot