Goed van je dat je op deze pagina bent gekomen! Drank, drugs, gokken en teveel gamen/internetten is voor niemand goed.

Hoe ga je nu verder? Kies of je in je eentje oefeningen wilt doen om te veranderen of dat je wilt dat iemand je helpt. Start met de oefeningen of maak gelijk een afspraak. Stel het niet uit.

Let op, in een keer stoppen met drank of drugs kan gevaarlijk zijn. Niet elk lichaam kan dit aan. En het kan je erg in de war maken. Maak een goed plan voor het stoppen. Dan is het ook makkelijker vol te houden.

ZELF VERANDEREN

Klik hieronder om te starten met anonieme online oefeningen die je helpen met stoppen. Deze programma’s zijn gratis te gebruiken. Er leest niemand wat je invult. Je doet het alleen.

 

Cannabis en ik

Alcohol en ik

MET HULP VERANDEREN

Heb je meer problemen dan alleen het stoppen, maak dan een goed plan samen met iemand die je helpt. In dat plan zet je wat je anders gaat doen. Je gaat de tijd die je gebruikt iets anders doen. En je gaat uitvinden wat je hetzelfde plezierige of voordelige gevoel geeft dat je nu krijgt van drank, drugs, gokken, gamen. Bijvoorbeeld sporten, tevreden zijn met jezelf, liefde krijgen van anderen.

verslaving-waar-komt-het-vandaan-h

Op school zijn er mogelijkheden die jou kunnen helpen om te stoppen of minderen met een middel of gedrag. Soms kunnen enkele gesprekken al voldoende zijn om iets te veranderen. Het kan ook zijn dat een intensievere behandeling nodig is. Maar dit is altijd jouw keuze!

Maak jij je zorgen over je gebruik en wil je met iemand op school praten? Dat kan! Neem contact op met je loopbaancoach of trajectbegeleider of gebruik het contactformulier.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot