Er zijn verschillende toeslagen en regelingen als jij of jouw ouders een laag inkomen hebben. Of als je bijvoorbeeld door een arbeidsbeperking tijdens jouw studie niet het wettelijk minimumloon kan verdienen. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

Individuele studietoeslag

De individuele studietoeslag is voor mensen die door een arbeidsbeperking niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen tijdens hun studie. Het afronden van een studie versterkt de positie op de arbeidsmarkt.

Gelrepas

De Gelrepas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in de gemeenten Arnhem, Duiven, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Leeftijd maakt niet uit, de pas is voor iedereen!

Bijzondere bijstand

Op het moment dat je kosten moet maken die je door een bijzondere situatie niet kunt betalen, is er soms bijzondere bijstand mogelijk.

Wajong

Wajong is voor mensen die voor hun 18e of tijdens een studie een ziekte of handicap hebben. Door deze ziekte of handicap kunnen zij nooit meer werken.

Individuele inkomenstoeslag

Heb je al langere tijd een laag inkomen en verwacht je hierin geen verbetering? Dan kan je misschien een aanvulling krijgen op jouw inkomen. Deze regeling heet individuele inkomenstoeslag. Dit is een jaarlijkse toeslag als aanvulling op jouw inkomen.

Op de pagina over wonen vind je meer informatie over huurtoeslag. Op de pagina over zwanger zijn vind je meer informatie over toeslagen die je kan krijgen als je een kind hebt. De pagina over zorgverzekering verwijst je door naar informatie over zorgtoeslag.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot