Als je opgroeit met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft, heb je daar zorg voor. Dat vraagt veel verantwoordelijkheid en je hebt vaak te weinig tijd voor jezelf.

Als je langere tijd mantelzorg verleent, kan dat verschillende gevolgen hebben: je krijgt misschien lichamelijke en emotionele klachten zoals stress en vermoeidheid.

Draag jij zorg voor een ander, neem dan contact op met je loopbaancoach of trajectbegeleider.

De website kopstoring.nl is speciaal voor jongeren van ouders met psychische-  en/of verslavingsproblemen.

Bekijk het filmpje van jonge mantelzorger Henk
Ondersteuning mantelzorgers Arnhem

MVT Arnhem biedt ondersteuning aan alle mantelzorgers, jong en oud in de gemeente Arnhem.

Vrijwel iedereen krijgt wel eens te maken met mantelzorg. Het geven van mantelzorg (voor langere tijd hulp bieden aan een familielid, buur, vriend(in) of kennis) wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien. Je geeft zorg vanuit persoonlijke betrokkenheid. Maar mantelzorg komt er altijd extra bij naast andere zaken in het leven die belangrijk zijn, zoals je studie, je werk en sociale contacten. Om dat vol te kunnen houden, is het belangrijk om op tijd hulp te vragen en niet te wachten tot het geestelijk of lichamelijk te zwaar voor je wordt.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot