Je hebt het brommerrijbewijs gehaald en het is tijd voor je eerste brommer! Er komen wel wat dingen bij kijken die je goed moet regelen.

Waar let je op?

Of je nou kiest voor een nieuwe brommer/scooter of een tweedehands exemplaar, er zijn 4 dingen waar je goed op moet letten.

Is de verkoper betrouwbaar?

Het is natuurlijk het veiligst om de brommer of scooter bij een erkende handelaar te kopen. Koop je hem van een particulier let dan altijd extra goed op. Zijn de gegevens van de verkoper hetzelfde als op het kentekenbewijs en is de deal niet te mooi om waar te zijn?

Verkeert het voertuig in goede staat?

Vooral bij tweedehands voertuigen is dit een aandachtspuntje. Vraag sowieso of het voertuig ooit een ongeluk of flinke schade heeft gehad. Controleer het verder altijd op roestvorming, schade en eventueel ontbrekende onderdelen. Let ook altijd goed op de staat van de banden en remschijven.

Rijdt het voertuig goed?

Maak altijd een proefrit voordat je de brommer koopt. En test alles goed. Werken de panelen, knoppen, lichten, richtingaanwijzers en remmen? Zit het zadel goed? Hoor je geen gekke geluiden tijdens het rijden? En niet geheel onbelangrijk: is het voertuig opgevoerd? Let op: een opgevoerde brommer of scooter is nooit verzekerd!

Verloopt de overdracht goed?

Bij aankoop van een brommer of scooter moet het kentekenbewijs op uw naam gezet worden. Een erkende dealer kan dit zelf regelen, particulieren kunnen dit regelen bij de grotere postkantoren. Let er ook goed op dat u alle sleutels krijgt, die erbij horen.
Hoe het gaat met het kenteken op jouw naam zetten lees je op

Bron: InShared.nl

Verzekeren

Als de brommer op jouw naam staat moet je een verzekering afsluiten, ook al ga je niet meteen met de brommer op de weg rijden.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot