Zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je nét iets te veel meegemaakt? Het kan zijn dat je daardoor last hebt van sombere buien. Misschien heb je geen zin om dingen te ondernemen. Of je betrapt jezelf steeds vaker op negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen. Kortom: je voelt dat je de grip op jezelf of de dingen om je heen kwijt bent.

WIL JE JE WEER BETER VOELEN?

Wil je daar zelf iets aan doen? Wil je weer lekker in je vel zitten? Meer jezelf zijn en iets vaker glimlachen? Een beetje makkelijker door het leven gaan? En meer grip krijgen op jezelf, op je gevoel en op de dingen die om je heen gebeuren? Je vindt helemaal onderaan deze pagina websites met meer informatie. Zoek je hulp en advies? Bespreek het met je loopbaancoach, trajectbegeleider of stel een vraag via het contactformulier.

Je kan ook op onderstaande knop klikken. Je komt dan op een pagina met een overzicht van organisaties in de regio waar je terecht kan.

TEST JEZELF: HEB JE EEN DIPJE?
HULP OM DEPRESSIE BETER TE BEGRIJPEN

Soms kan het lastig zijn om te begrijpen wat een depressie is en hierdoor kunnen de eventuele problemen onopgemerkt blijven. Er zijn beeldverhalen ontwikkeld door hulpverleners als middel om de kennis en het begrip over depressie te verbeteren.

De beeldverhalen zijn een gezamenlijk product van het Kenniscentrum Kinder- en JeugdpsychiatriePharos en Levvel (voorheen de Bascule en Spirit).

Is een van je ouders depressief Of misschien zelfs allebei? Dan ben je niet alleen.

Wat kan je doen? Het helpt om meer te leren over psychische problemen. En om met leeftijdsgenoten te praten die tegen dezelfde problemen aanlopen thuis. Kopstoring van het Trimbos instituut helpt je daarbij.

Verslaving

Niet lekker in je vel omdat je misschien te maken hebt met een verslaving? Klik dan hier.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot