Social media zijn er om informatie met elkaar te delen. Bijvoorbeeld foto’s, nieuwtjes en/of filmpjes. Andere mensen kunnen daarop reageren. Je komt zo makkelijk in contact met anderen. Of ze delen jouw berichten met hun eigen vrienden en kennissen. Informatie wordt zo snel verspreid.

VOORDELEN VAN SOCIAL MEDIA

Waarschijnlijk doe je veel met je mobiel online; Appen, Snaps versturen of foto’s kijken op bijvoorbeeld Instagram. Natuurlijk is een mobiel ook handig als je informatie opzoekt of iets nieuws wil leren (bijvoorbeeld een taal). Of als je bijvoorbeeld een nieuwe stage of baan zoekt of een kamer of woning.

Op social media kun je makkelijk met anderen in contact komen. Je kunt makkelijk en snel dingen delen met mensen, ook degenen die je niet zo vaak ziet. Je kunt een deel van het leven van anderen bijhouden, ze volgen of jouw leven delen met anderen. Ook kunnen anderen jou volgen en zien wat jij leuk en belangrijk vindt.

Zo kun je ook het leven van bekende mensen volgen. Je kunt er mensen vinden met dezelfde hobby’s, maakt er snel (online) vrienden. Het is makkelijker om online dingen te delen, bijvoorbeeld je gevoel. Social media bieden dus allerlei kansen en mogelijkheden (link naar jouwggd.nl).

RISICO’S VAN SOCIAL MEDIA

Aan social media zitten helaas ook minder leuke kanten. Soms gaat het mis. Je kunt via social media bijvoorbeeld gepest (cyberpesten) of zelfs seksueel misbruikt worden. Het beeld van de maatschappij op social media is ook vaak onjuist. Er wordt veel gefotoshopt en soms is de informatie die je leest fake. Pas bijvoorbeeld op voor nep accounts, fake reclame en fake nieuws. Niet alles wat je online ziet en leest is de waarheid!

Wat als je te maken krijgt met de minder leuke kanten van social media? Welke stappen kun je dan zetten? En wat als je niet meer zonder social media kunt? Als je daardoor te weinig rust krijgt of zelfs niet meer slaapt? Op de volgende websites lees je er meer over:

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot