Natuurlijk hopen wij dat je een studie hebt gekozen die bij je past. Helaas lukt dat niet altijd. En dat is ook niet gek. Er is zoveel keuze! Je bent echt niet de eerste die een verkeerde studiekeuze heeft gemaakt binnen het mbo. Wanneer je nu niet goed weet welke opleiding dan wél bij je past bestaat er de mogelijkheid je aan te melden voor Nieuw Perspectief.

Wat is het?

Bij Nieuw Perspectief bieden we je een heroriëntatie traject aan.
Samen met andere Rijn IJssel studenten die om dezelfde reden als jij zijn gestopt en met hulp van twee heroriëntatie coaches denk je na welke opleiding wel bij je past.

Wat houdt het traject in?

Het traject duurt maximaal 10 weken.  In die 10 weken kom je 3x per week naar school. We starten en eindigen op de locatie Apeldoornseweg in Arnhem. In de tussenliggende weken gaan we wekelijks als groep naar een ander cluster. Daar word je rondgeleid door de school en heb je de mogelijkheid aan te sluiten bij lessen die gegeven worden. Ook volgen we per cluster als groep workshops om een goed beeld te krijgen van de verschillende vakken en beroepen waar je uit kan kiezen.

Ondertussen gaat de heroriëntatie gewoon door. Je hebt geregeld gesprekken met je coach en doet verschillende oefeningen en testen. Zo hopen wij dat jij aan het einde van het Nieuw Perspectief traject een opleiding hebt gevonden die echt bij jou past. Binnen of buiten Rijn IJssel.

Aanmelden voor het traject

Enthousiast geworden? Ga naar je loopbaancoach of trajectbegeleider van het trajectbureau van je school. Die helpt je verder met je aanmelding voor Nieuw Perspectief.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot