Denk jij wel eens aan zelfmoord of maak je je zorgen om een ander die zelfmoord wil plegen? Blijf er dan niet in je eentje mee rond lopen. Hieronder lees je waar je terecht kan voor vragen en hulp.

Nu hulp nodig?
Bel 0800-0113 of chat via www.113.nl
Anoniem, vertrouwelijk en 24/7!
113 Zelfmoordpreventie

Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met de deskundige vrijwilligers van 113 Zelfmoordpreventie over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken. Je hoeft slechts je (zelfverzonnen) naam op te geven. Verder wordt er geen informatie aan je gevraagd.

Ook kun je gebruik maken van de BackUp app (onderdeel van 113 Zelfmoordpreventie). BackUp biedt houvast met verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je iemand die aan zelfmoord denkt, wilt helpen kun je met BackUp aan de slag.

Bron: 113 Zelfmoordpreventie

Acute nood? Bel 112
Als ik het op school vertel dan..

Als je aan zelfmoord denkt, vertel het dan aan iemand die je vertrouwt. Dat kan bijvoorbeeld je beste vriend of vriendin zijn, je broer of zus, je moeder of vader. Natuurlijk kan je ook altijd terecht bij iemand van school, bijvoorbeeld je mentor. Als je niet precies weet bij wie je terecht kan op school, neem dan contact op met een schoolmaatschappelijk werker van jouw college. We kijken dan samen hoe we je het beste kunnen helpen.

banner

Vragen? Neem contact op

Een schoolmaatschappelijk werker is er voor hulp en advies.

CheckIt_Chat_groot