Wil jij op jezelf gaan wonen? En denk je dat je nog niet zelfstandig genoeg bent? Heb je hulp nodig bij het leren zelfstandig te wonen? Want hoe regel je dat je op tijd naar school, je huis schoon houdt, je boodschappen doet, je kookt en je huur betaalt en alles wat daar nog meer bij komt kijken? Er zijn verschillende organisaties die je daarbij kunnen helpen.

Pactum biedt hulp aan jongeren tot en met 23 jaar die op meerdere plekken vastlopen of vast dreigen te lopen. Je kunt naar Pactum als je bijvoorbeeld dak- of thuisloos bent en hulp nodig hebt. De hulp is gratis en voor alle jongeren uit de regio Arnhem.

Heb je een beperking dan kun je via de sociale wijkteams/gemeente ambulante begeleiding aanvragen wat vergoed wordt. De website van Jong in Arnhem biedt alle mogelijke informatie voor jongeren op gebied van hulpverlening.

RIBW Arnhem & Veluwe Vallei biedt volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar met een psychische kwetsbaarheid begeleiding op hun weg naar (meer) levensgeluk.

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland.

Pluryn is er voor mensen met complexe problematiek. Vaak zijn dat meerdere zorgvragen ineen. Bijvoorbeeld een verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel. De dienstverlening van Siza loopt uiteen van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot begeleiding naar werk.

Plushome is gespecialiseerd in complexe hulpvragen omdat wij geloven dat iedereen thuis kan wonen. Dit doen wij door verschillende begeleidingsvormen te combineren en waar nodig ook de samenwerking zoeken.

Next Arnhem biedt zorg in de regio Arnhem. We werken samen met de lokale toegang (wijkteams), GGZ-instellingen en overige ketenpartners in de regio. We kunnen ook advies geven over welke zorg passend is bij complexe psychiatrische problematiek.

De Kroon Zorg biedt kleinschalige woonvoorzieningen waar kinderen en (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en/of psychische- en/of gedragsproblematiek prettig kunnen leven.

Ambulante begeleiding in jouw eigen woonomgeving, wonen in een Jados studentenhuis.

GeWOONzo ondersteunt volwassenen vanaf 23 jaar die vanwege ingewikkelde problematiek, moeite hebben om aansluiting te vinden bij hun leefomgeving en de maatschappij. Het is hen vaak nog niet gelukt een plek te vinden die goed voelt en waar zij zichzelf kunnen en mogen zijn.

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot