In sommige culturen en geloven is het de gewoonste zaak van de wereld om zelf je partner uit te kiezen. In andere culturen en geloven is dat niet vanzelfsprekend. Hieronder vind je meer informatie over vrije partnerkeuze, huwelijksdwang en achterlating.

GELOOF EN PARTNERKEUZE

Het kan zijn dat je in een lastige situatie terecht komt, omdat je misschien zelf voor een partner wil kiezen terwijl je ouders dit niet gewend zijn vanuit hun cultuur. Je wil je ouders niet teleurstellen, maar je wil ook een goede keuze voor jezelf maken. Ook kan het zijn dat ze voor jou al een partner op het oog hebben, terwijl jij dit helemaal niet ziet zitten.

Voor meer informatie kun je terecht op deze sites:

ACHTERLATING EN GEDWONGEN HUWELIJK

Als je bang bent dat je gedwongen wordt om met iemand te trouwen of je ouders je mee willen nemen naar het buitenland om daar iemand te ontmoeten, aarzel niet en praat er met iemand over! Laat iemand weten wat er speelt. Je kan contact opnemen via het contactformulier of je kunt terecht bij je loopbaancoach of de trajectbegeleider.

Voor meer informatie kun je terecht op deze sites:

banner

Vragen? Neem contact op

Soms heb je vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Kun je je op school niet goed concentreren? Twijfel je over je opleiding? Of heb je hulp nodig bij persoonlijke problemen? Blijf hier dan niet mee rondlopen.

CheckIt_Chat_groot